Penulis Jemputan,Blogger Sallyadan

gambar-mak-2-profile

Assalamualaikum....Alhamdulillah,selepas menyertai contest SEO Malaysia Best Blog yang sudahpun berlalu,Penulis blog sallyadan.blogspot ditawarkan untuk memperkenalkan diri di dalam blog oh!duit.com yang sentiasa hangat ini. Blog milik sallyadan.blogspot merupakan sebuah blog peribadi yang menceritakan setiap detik perjalanan hidup yang boleh dijadikan sebuah memori sama ada … [Read more...]

Biodata dan Gambar Mia Ahmad Pelakon Hati Perempuan

Mia Ahmad Biodata Gambar

Saya bukanlah peminat tegar Drama Melayu, macam drama Hati Perempuan kat TV3 tu. Tapi kadang-kadang bila keluarga layan semua, kena join jugalah tengok sekali drama Hati Perempuan ini. Sekali tengok terus tertarik dengan pelakon utamanya, iaitu Mia Ahmad. So, tak buang masa terus pergi Google biodata dan gambar Mia Ahmad pelakon drama Hati Perempuan. Biodata Mia … [Read more...]

Kenapa Iklan Adsense Tak Mahu Keluar

Google Adsense Malay

Minggu ini hangat cerita dikalangan blogger tentang Google Adsense. Ada yang gembira, Google dah approve permohonan Adsense mereka, ada yang masih lagi tunggu result sebab asyik kena "unsupported language". Tapi untuk yang sudah diapprove, dapat satu lagi perkara yang kurang menggembirakan. "Kenapa iklan Adsense tak mahu keluar" Kes ini berlaku kepada saya sendiri, iklan … [Read more...]

Penulis Jemputan Blog

Penulis Jemputan Blog Ohduit

Contest SEO Malaysia Best Blog 2015 sudahpun berlalu dengan jayanya. Seperti mana yang dijanjikan, kesemua peserta contest akan berpeluang untuk menulis satu artikel secara percuma melalui program penulis jemputan di blog OhDuit.com Menjadi penulis jemputan ini memberikan peluang untuk rakan blogger mendapat backlink dari blog OhDuit.com. Baclink yang anda akan dapat ialah … [Read more...]

Adsense Blog Bahasa Melayu

Google Adsense Malay

Agaknya ini merupakan antara berita baik untuk para Blogger Malaysia . Google Adsense kini ditawarkan secara rasmi menyokong laman web bahasa Melayu. Maknanya, webmaster blog Melayu boleh memohon akaun Google Adsense untuk monetize blog mereka! This recent update ini baru sahaja dikeluarkan pada 2 April 2015. Pengumuman terbaru ini boleh baca di sini. Teruja dengan … [Read more...]

Senarai Pemenang Contest SEO Malaysia Best Blog 2015

Pemenang Contest SEO

Berikut ialah senarai pemenang Contest SEO Malaysia Best Blog 2015. Keputusan pengadil iaitu saya sendiri ialah muktamat. Tahniah kepada pemenang & kepada yang kurang berjaya, kita gempur SEO lagi untuk contest yang lain. Pemenang Utama Wang Tunai RM1500: 1.  http://www.blogginspired.com/malaysia-best-blog-2015.html Pemenang Wang Tunai RM50: 2. … [Read more...]

Contest SEO – Malaysia Best Blog 2015

Malaysia Best Blog - 2015

Pengenalan & Objektif Contest SEO “Malaysia Best Blog 2015” Pertandingan SEO ini ialah bermatlamat untuk merankingkan halaman web peserta di engine carian Google Malaysia (Google.com.my) dengan kata carian “Malaysia Best Blog 2015”. Melalui pertandingan SEO ini, para peserta boleh mencuba kemahiran SEO , belajar teknik baru SEO, dan diharapkan para peserta dapat saling … [Read more...]

Panduan Peperiksaan Online Pegawai Psikologi Gred 41

Panduan Peperiksaan Online Pegawai psikologi s41

Mungkin anda telah mendapat tawaran untuk menduduki peperiksaan online Pegawai Psikologi Gred 41. Jika berminat untuk tahu lebih lanjut tentang jawatan Pegawai Psikologi Gred 41 , anda bolehlah rujuk & baca di sini. Anda mesti nak tahu skala gaji untuk pegawai Psikologi Gred 41 ini. Pada permulaan, gaji minimum ialah RM1909 dan kenaikkan gaji ialah RM225 setahun. Gaji … [Read more...]

Kerja Tak Ada “Life”

Hidup tak ada life

Kerja tak da life, antara ayat yang menjadi igauan mimpi buruk semasa masih lagi belajar. Terfikir dalam hati, bagaimana agaknya waktu sudah kerja nanti. Apa maknanya , kerja tak ada life orang sering sebut-sebutkan itu. Mungkin setiap orang ada pengertian tersendiri tentang apa itu tak ada life. Ada suka masa, ada suka duit, ada suka keluarga & etc. Sebab itu, zaman … [Read more...]

Blog Mobile Friendly

Blog Mobile Friendly

Baru baru ni penuh feed di Facebook saya dari kawan-kawan blogger cerita pasal blog mobile friendly. Ceritanya pihak Google nak utamakan website yang Mobile Friendly to rank better dalam SERP. Kalau Google nak buat macam tu, memang langkah betul lah. Sebab sekarang ini, mobile user semakin banyak dah. Jadi memang sesuailah dibuat begitu. Mobile friendly ini nama lainnya … [Read more...]

Apa Malaysia Best Blog Katakan Tentang Saya?

Malaysia Best Blog Tulis

Contest SEO Malaysia Best Blog 2015 masih lagi berlangsung sehingga hujung bulan March ini. Penyertaan kini sudahpun ditutup secara rasminya pada 18 Februari lepas dengan penyertaan sebanyak 86 peserta. Disebabkan syarat penyertaan ditetapkan supaya peserta menulis tentang OhDuit.com, banyak ulasan manarik yang saya baca.   Oleh itu, saya berminat nak komen balik … [Read more...]

Pelaburan Masa Depan

Pelaburan Internet

Apabila anda sudah berfikir tentang pelaburan masa depan, walaupun masih muda. Itu bagus!  Hal ini kerana, anda ada banyak masa & masih single tiada tanggungjawab terhadap keluarga.Umur 20+ ialah waktu terbaik untuk anda mulakan pelaburan masa depan anda! Berikut ialah beberapa pelaburan untuk masa hadapan yang saya sendiri sudah buat: Simpanan Tabung Haji Pendapat saya … [Read more...]

Panduan eBay Percuma & Terbaik

Panduan eBay Percuma

Mungkin ada yang ingin belajar eBay tetapi masih mencari panduan ebay terbaik? Bagaimana agaknya jika anda boleh dapatkan panduan eBay terbaik ini secara percuma? Anda boleh dapatkan panduan eBay percuma ini sama-ada terus download ke komputer atau view online. Apa yang dimaksudkan panduan eBay terbaik percuma di atas ialah panduan DVD Usahawan eBay Berhingus. Apa yang pasti … [Read more...]