Contest SEO – Malaysia Best Blog 2015

Malaysia Best Blog - 2015

Pengenalan & Objektif Contest SEO “Malaysia Best Blog 2015” Pertandingan SEO ini ialah bermatlamat untuk merankingkan halaman web peserta di engine carian Google Malaysia (Google.com.my) dengan kata carian “Malaysia Best Blog 2015”. Melalui pertandingan SEO ini, para peserta boleh mencuba kemahiran SEO , belajar teknik baru SEO, dan diharapkan para peserta dapat saling … [Read more...]

Panduan Peperiksaan Online Pegawai Psikologi Gred 41

Panduan Peperiksaan Online Pegawai psikologi s41

Mungkin anda telah mendapat tawaran untuk menduduki peperiksaan online Pegawai Psikologi Gred 41. Jika berminat untuk tahu lebih lanjut tentang jawatan Pegawai Psikologi Gred 41 , anda bolehlah rujuk & baca di sini. Anda mesti nak tahu skala gaji untuk pegawai Psikologi Gred 41 ini. Pada permulaan, gaji minimum ialah RM1909 dan kenaikkan gaji ialah RM225 setahun. Gaji … [Read more...]

Kerja Tak Ada “Life”

Hidup tak ada life

Kerja tak da life, antara ayat yang menjadi igauan mimpi buruk semasa masih lagi belajar. Terfikir dalam hati, bagaimana agaknya waktu sudah kerja nanti. Apa maknanya , kerja tak ada life orang sering sebut-sebutkan itu. Mungkin setiap orang ada pengertian tersendiri tentang apa itu tak ada life. Ada suka masa, ada suka duit, ada suka keluarga & etc. Sebab itu, zaman … [Read more...]

Blog Mobile Friendly

Blog Mobile Friendly

Baru baru ni penuh feed di Facebook saya dari kawan-kawan blogger cerita pasal blog mobile friendly. Ceritanya pihak Google nak utamakan website yang Mobile Friendly to rank better dalam SERP. Kalau Google nak buat macam tu, memang langkah betul lah. Sebab sekarang ini, mobile user semakin banyak dah. Jadi memang sesuailah dibuat begitu. Mobile friendly ini nama lainnya … [Read more...]

Apa Malaysia Best Blog Katakan Tentang Saya?

Malaysia Best Blog Tulis

Contest SEO Malaysia Best Blog 2015 masih lagi berlangsung sehingga hujung bulan March ini. Penyertaan kini sudahpun ditutup secara rasminya pada 18 Februari lepas dengan penyertaan sebanyak 86 peserta. Disebabkan syarat penyertaan ditetapkan supaya peserta menulis tentang OhDuit.com, banyak ulasan manarik yang saya baca.   Oleh itu, saya berminat nak komen balik … [Read more...]

Pelaburan Masa Depan

Pelaburan Internet

Apabila anda sudah berfikir tentang pelaburan masa depan, walaupun masih muda. Itu bagus!  Hal ini kerana, anda ada banyak masa & masih single tiada tanggungjawab terhadap keluarga.Umur 20+ ialah waktu terbaik untuk anda mulakan pelaburan masa depan anda! Berikut ialah beberapa pelaburan untuk masa hadapan yang saya sendiri sudah buat: Simpanan Tabung Haji Pendapat saya … [Read more...]

Panduan eBay Percuma & Terbaik

Panduan eBay Percuma

Mungkin ada yang ingin belajar eBay tetapi masih mencari panduan ebay terbaik? Bagaimana agaknya jika anda boleh dapatkan panduan eBay terbaik ini secara percuma? Anda boleh dapatkan panduan eBay percuma ini sama-ada terus download ke komputer atau view online. Apa yang dimaksudkan panduan eBay terbaik percuma di atas ialah panduan DVD Usahawan eBay Berhingus. Apa yang pasti … [Read more...]

Ketagih Main Malam Malam

Dota All Star

Cerita ini kisah waktu beberapa tahun lepas dimana semua kawan ketagih main waktu malam benda ini. Ketagih main waktu malam sehinga sampai ke siang hari keesokkan harinya. Semasa beberapa tahun lepas, ketagihan main waktu malam bersama rakan sama minat, ingatkan tidak dapat diubati. Serius, ingatkan tidak akan hilang ketagihan itu. Beberapa masa dahulu, ketagihan main … [Read more...]

Blog Tiada Iklan

Advertising

Idea blog tiada diletakkan iklan, mungkin nampak nak tiru idea filem The Social Network iaitu bagaimana Facebook pada era awal kemunculannya. Jadi patut atau tidak nak letakkan iklan atau nak biarkan blog tanpa iklan? Blog nampak too crowded if too much advertising is placed. Why need to destroy user experience with too much popup ads or banner ads? Seem appropriate … [Read more...]

Teknik Membina Backlink Melalui Blog Web 2.0

backlink2015

Mungkin ada yang teringin nak tahu macam-mana nak membina backlink cara terbaik dan percuma. Ramai blogger rasanya ingin rank kan sesuatu keyword sama-ada sebab nak menang Contest SEO atau pun sebab nak main PPC macam Adsense ataupun  affiliate. Teknik membina backlink ini sebaiknya dilakukan secara manual (buat, tulis sendiri) sebab dalam segi jangka masa panjang, blog web … [Read more...]

Dapatkan Social Signal Percuma

Social-Signals

Social Signal ialah berapa banyak like, share atau populariti halaman anda di laman rangkaian social seperti Facebook, Twitter, Instagram , Pinterest & lain-lain. Dikatakan Social Signal memberi impak terhadap ranking di SERP.  Sampai masa kini, masih hangat pendebatan tentang kepentingan Social Signal dalam SEO. Pada pendapat saya  sendiri, apa salahnya mencuba resipi … [Read more...]

Siapa Khirol Hazwan dan OhDuit.com?

Khirol Hazwan

Melalui contest seo Malaysia Best Blog 2015 yang saya anjurkan sendiri, saya paling suka membaca tentang bagaimana para peserta menulis tantang OhDuit.com. Bermacam-macam yang peserta  tulis tentang KH & blog ini  untuk memenuhi syarat artikel Contest SEO Malaysia Best Blog 2015. Oleh itu, kali ini saya akan cerita sendiri siapakah Khirol Hazwan & … [Read more...]

Senarai Peserta Contest SEO – Malaysia Best Blog 2015

Senarai Peserta Contest SEO Malaysia Best Blog 2015

Halaman ini ialah untuk melihat senarai peserta Contest SEO – Malaysia Best Blog 2015 : Senarai Peserta yang layak: Malaysia Best Blog 2015 - www.hasrulhassan.com Malaysia Best Blog 2015 ... Kali Pertama Join Contest SEO - kehidupanseorangbujang.blogspot.com Malaysia Best Blog 2015 - syiralokman.blogspot.com Malaysia Best Blog … [Read more...]